Pewnie przydałby się w niejednym domu, zwłaszcza tam, gdzie nie brakuje miłośników pizzy i jest ona często przygotowywana czy to na obiad, czy na kolację. Mowa o specjalnym stole chłodniczym.
Ma wielu miłośników
W wielu rodzinach to popularne danie kuchni włoskiej jedzone jest bardzo często. Jego zaletą jest to, że przygotowuje się jedno ciasto, a różnorodne dodatki sprawiają, że za każdym razem może być ono zupełnie inne. Jedni lubią pizzę z salami i oliwkami, inni z szynką i pieczarkami, a jeszcze inni wybierają na przykład owoce morza oraz inne bardziej egzotyczne dodatki, które sprawią, że będzie ona oryginalna. Są tacy, którzy jedzą ją z sosem czosnkowym, z ketchupem lub z majonezem, a wielu pomija zupełnie ten element. To właśnie jest jej cecha charakterystyczna, że każdy może ją zrobić tak, jak najbardziej lubi, po swojemu.
Komfort w pracy
Stół do pizzy chłodniczy to doskonałe rozwiązanie do barów czy restauracji i to bez względu na to czy pizza jest tam jednym z głównych, czy jedynym, daniem. Taki sprzęt przyda się zawsze tam, gdzie kucharze i pracownicy mają pojęcie o tym, jak przygotowuje się ją według tradycyjnego przepisu. Stoły do pizzy mają wiele zalet, utrzymują stałą temperaturę, mają specjalne komory na ciasto, blat zwykle wykonany z marmuru oraz nadstawkę, która znajduje się nad blatem lub za nim. Tam przechowywane są dodatki, a także sos pomidorowy czy przyprawy. Wszystko to sprawia, że osoba wyrabiająca ciasto i w ogóle zajmująca się całym procesem wykonania pizzy, ma komfort i wygodę, nie musi wcale ruszać się od stołu, dopiero gdy chce włożyć placek do pieca.
Wyrabianie pizzy na zwykłym blacie jest na pewno bardziej męczące, a przy tym robi się wokół spory bałagan. Kto robi ją w domu samodzielnie bardzo dobrze o tym wie i pewnie nie raz marzy o specjalnym stole.
Szeroki wybór stołów do pizzy znajdziecie w sklepie internetowym: http://gastroprofit.pl/Stoly-do-pizzy-c2541