Aranżacja sali weselnej z wykorzystaniem parawanu

by:

Moda

Duże restauracje i domy gościnne przeżywają boom w trakcie sezonu wesel. To jednak jeszcze przed nim, właściciele wyżej wymienionych muszą zapewnić odpowiednie wyposażenie i skompletować personel. Po sprawdzeniu podstawowego sprzętu, można skupić się na szczegółach, mogących zupełnie odmienić doświadczenie biesiadników.

Oczywiście, trzeba być przygotowanym na wszelkie możliwości i układy. Stół podłużny, czy wiele mniejszych, okrągłych stolików? Oczywiście, podczas wesela albo dużej imprezy bawią się wszyscy, jednak większość czasu ludzie zawsze spędzają wśród swoich najbliższych znajomych. Przygotowując salę taneczną oraz inne przestrzenie wspólne, powinniśmy również zapewnić komfort dla mniejszych grup, w których goście będą spędzać najwięcej czasu.

Tylko jak zrobić to na wielkiej sali, na ogół nie posiadającej przesłon ani ścian działowych. Z pomocą przychodzi wynalazek ze starożytnych Chin – parawan. Ten przedmiot skonstruowany w celach praktyczno-dekoracyjnych doskonale sprawdza się we współczesnej aranżacji wnętrz. Parawany wydzielające mniejsze przestrzenie stają się popularne w restauracjach, dlaczego mielibyśmy ich nie spotkać w domach weselnych?

Wypełnieniem skrzydeł parawanu może być drewno, tkanina lub jakikolwiek materiał odznaczający się czymś szczególnym. To daje możliwość skomponowania przedmiotu, który w łatwy sposób zaadaptuje się do naszej sali. Finezyjny wygląd parawanu wzbogaci estetyczne doświadczenie gości, dynamizując przestrzeń i dzieląc ją na otwartą (przeznaczoną do zabawy) i bardziej intymną (odpowiednią dla rozmowy z przyjaciółmi).

Ale jeśli jako właściciele domów weselnych, nie mamy zamiaru skorzystać z wydzielonych przestrzeni, jeden parawan zawsze powinien znaleźć się na wyposażeniu – z pewnością zapytają o niego muzycy z wynajętego zespołu, potrzebujący takiej przestrzeni podczas przerw na posiłek.

Parawany różnią się materiałem i ceną, jednak najtańszy parawan trzyskrzydłowy możemy nabyć już za 150 zł.
Więcej o parawanach restauracyjnych przeczytasz na tej stronie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *